Stress symptomer hos mænd og kvinder - Forstå dine signaler

Vi kan alle være påvirket af stress symptomer og reaktioner, uanset køn, alder, arbejde og sted i livet. Det vigtige ligger i vores arbejde med at forstå de signaler og kropslige reaktioner som vores krop sender os, og udvikle strategier til at tackle de begrænsninger, som vi står overfor.

stress symptomer hos mænd og kvinder

Reagerer vi ikke på kroppens signaler, kan de hurtigt udvikle sig til yderligere belastninger, som er svære at frigøre sig fra. Der er ingen rigtige eller forkerte symptomer, da det handler om, at vi sammen arbejder dybdegående med kroppen og dens reaktionsmønster, for at skabe det mest effektive handlingsforløb ud af angsten

Det vil derfor være individuelt, hvilke stress symptomer netop du oplever i din hverdag, dog er der nogle gennemgående træk, som du bør være opmærksom på, hvad end du er mand eller kvinde.

Overordnet kan man inddele stress symptomer i tre følgende kategorier

 • Fysiske 
 • Psykiske 
 • Adfærdsmæssige

Det kan være forskelligt fra person til person, om de har flest fysiske stress symptomer, flest psykiske eller en kombination af alle tre. Ofte vil ubalancen mellem krop og sind både komme til udtryk fysisk, psykisk og gennem en ændring i din almene adfærd, da stress ofte rammer alle facetter af dig. 

Med de rette værktøjer og forløb hos en psykoterapeut vil du være bedre sat til at kunne frigøre dig selv fra stressen og sætte din egen trivsel og livskvalitet forrest igen.

Måske kan du genkende dig selv i det her eller noget der ligner:

 • Stresset og udbrændt – Du synes du skal  ‘klare det hele’ selv, er overansvarlig
 • Utilstrækkelig – Ikke helt den ven, kæreste, person du gerne ville være
 • Angst / Præstationsangst – tankemylder, føler dig ikke-til-stede, har måske fysiske symptomer såsom svimmelhed, hjertebanken, hovedpine
 • Depressiv – trist, modløs
 • Føler skyld, skam og dårlig samvittighed – høj grad af selvkritik, utilfreds, irritabel, opfarende.
 • Har et forstyrret forhold til mad – spiser for meget/lidt når du har det skidt
 • Ramt af en livskrise – sygdom, dødsfald m.m.

De mest hyppige stress symptomer for både mænd og kvinder

Følgende er nogle af de mest gængse stress symptomer, som jeg oplever hos mine klienter.

 • Hjertebanken
 • Svimmelhed
 • Rystende hænder 
 • Vejrtrækningsproblemer
 • Hovedpine 
 • Tankemylder
 • Træthed og søvnproblemer
 • Koncentrationsbesvær
 • Lav selvfølelse 
 • Indre uro

Dette er blot et mindre udsnit af de mest almindelige symptomer, og de vil derfor variere, alt efter hvilken grad af stress du oplever. Så frygt ej, hvis du ikke kan spejle dig selv i dem alle. Det vigtige er, at du reagerer, så snart du oplever uro eller en nedsat livskvalitet – jo før, jo bedre.

Tal med psykoterapeut om din situation

Oplever du en ubalance i din krop eller længe har følt dig ved siden af dig selv, kan du være påvirket af moderate eller alvorlige stress symptomer som kan kræve behandling, for at du kan genfinde friheden i livet og genoprette balancen uden begrænsninger. 

Jeg arbejder med dette gennem kropsorienteret psykoterapi, hvor jeg kan vejlede og vise dig, hvordan kroppen kan bruges som terapeutisk værktøj til fremgang og behandling af dine stress symptomer. Samtidig vil jeg hjælpe dig med at genopbygge tilliden til dig selv og dine følelsesmæssige reaktioner, så du står stærkere i både sind og krop.

Læs også om selvbehandling af stress eller stresscoach København.

Anmeldelser

Et rum hvor jeg har pladsen ​Ellen
Læs mere
Jeg kan virkelig godt lide den ramme, hvor jeg har et rum hvor jeg har pladsen, det føles trygt og jeg bliver reageret på på en måde som er god for mig.​
Støtte til at følge de nye gode vanerSofie
Læs mere
Hver gang vi ses, får jeg en god fornemmelse af hvad jeg skal arbejde med. Fornemmelsen for hvad det egentlig handler om. Jeg lærer at forstå og acceptere hvad det er.
Jeg anbefaler ofte Nanna William
Læs mere
Det er for mig noget helt andet end at gå til psykolog. Jeg kommer meget mere i kontakt med hvordan jeg har det. Når jeg går derfra føler jeg mig ofte både klogere på mig selv og med en helt anden ro, end hvad jeg har oplevet andre steder.
Jeg har stadig problemer, men er blevet bedre til ikke at køre op i en spidsJonas
Læs mere
Tit ved jeg ikke helt hvad jeg vil tale om i terapien før jeg kommer. Men der er altid noget, når først jeg sidder overfor Nanna og nogle gange er det som om hun ved hvordan jeg har det før jeg selv finder ud af det.
Jeg har fået meget mere overskud Natalia
Læs mere
Jeg er taknemmelig over, at Nanna holdt mig fast på, at jeg skulle beskytte mig selv. Hun er enormt nærværende og formår at skabe et rum, hvor du kan være helt sårbar.
En ekstern og neutral støtte og guideSvend
Læs mere
Det var befriende at træde ind i hendes rum hver anden uge og blive mødt i øjenhøjde og uden fordomme. Det at blive set og hørt af en fortrolig samtalepartner, når jeg i alt for mange år har ladet som om at intet var galt, var kraftfuldt og nødvendigt. Nanna har mine varmeste anbefalinger
Tidligere
Næste