Stress behandling - Kropsorienteret terapi for symptomer

Er du stresset eller oplever symptomer på stress? Så kan jeg hjælpe dig med en helhedsorienteret tilgang til stress behandling. Det er vigtigt at se stress, ikke som en lidelse, men nærmere som en kropslig reaktion på underliggende problemer. Ved at finde frem til disse, kan et behandlingsforløb være ganske effektivt og afklarende.

stress behandling

Stress er en belastningsreaktion og oplever du symptomer på stress, er du helt sikkert belastet her og nu. Men den egentlige belastning – og den det kan være ganske effektivt og afklarende at arbejde med – kommer fra det pres der ligger nedenunder det hele. Presset fra de følelser der længe har været afvist, undertrykt eller på anden måde ikke mærket.

Gennem behandling af stress med kropsorienteret psykoterapi, får du mulighed for at komme et spadestik dybere end stress symptomerne og arbejde med den egentlige årsag til at du stresser.

Skal vi tale om dine muligheder, og hvordan du kommer videre?

Akut eller kronisk reaktion

Stresssymptomer kommer i mange former, derfor kan det også være svært at se dem og få stoppet op, før man får kraftige kropslige signaler eller på anden måde bliver gjort opmærksom på alvoren af det. F.eks fra venner, kollegaer eller familien.

Behandling af stress kan både være af en akut opstået, men også en mere kronisk tilstand, der påvirker din hverdag og livskvalitet i større eller mindre grad. 

Når vi ikke får stoppet op og tager os af det kroppen fortæller os, nemlig at vi er (OVER)belastede, så får vi det skidt og kan ende med at blive syge. Altså hvis vi ‘kronisk’ overhører de signaler og undertrykker det vi mærker, flyder bægret over. 

Her er det vigtigt at blive bevidst om automatreaktioner og få fat i den underliggende årsag til at du gør som du går – årsagen til dem.

Måske kan du genkende dig selv i det her eller noget der ligner:

  • Stresset og udbrændt – Du synes du skal  ‘klare det hele’ selv, er overansvarlig
  • Utilstrækkelig – Ikke helt den ven, kæreste, person du gerne ville være
  • Angst / Præstationsangst – tankemylder, føler dig ikke-til-stede, har måske fysiske symptomer såsom svimmelhed, hjertebanken, hovedpine
  • Depressiv – trist, modløs
  • Føler skyld, skam og dårlig samvittighed – høj grad af selvkritik, utilfreds, irritabel, opfarende.
  • Har et forstyrret forhold til mad – spiser for meget/lidt når du har det skidt
  • Ramt af en livskrise – sygdom, dødsfald m.m.

Stress behandling med kropsorienteret psykoterapi

Der kan være mange årsager til, at du oplever stresssymptomer. Måske er du blevet overbelastet på arbejdet, i privatlivet eller begge dele. Gør du som de fleste, vil du ty til dine automatiske, indgroede vanemæssige måder at håndtere dét belastningen gør ved dig på. 

Det er ikke altid den mest hensigtsmæssige strategi, da den ofte indebærer, at vi fortsat overhører de signaler vi får. Det kan være rigtig svært selv at finde fodfæste, hvis ikke man får hjælp til behandling af stress.

Jeg arbejder med kropsorienteret psykoterapi, når jeg har klienter i stress behandling. Her undersøger vi de åbenlyse og især underliggende årsager til, at du er stresset og oplever symptomerne, mere eller mindre akut. Du får hjælp til at blive bevidst om hvordan du kan handle anderledes så du kan genskabe balancen i dit liv.

Det er vigtigt at vide, at du altid kan få det bedre, og selvom det kan virke umuligt at finde en løsning lige nu, kan et forløb med behandling af stress være en god måde at komme symptomerne til livs. Både på kort og på langt sigt, da vi arbejder med den grundlæggende årsag. Lad os tage en uforpligtende snak om, hvad jeg kan gøre for dig, så du ved, hvad du kan forvente af stress behandling med kropsorienteret psykoterapi.

Nanna som behandler

Jeg hedder Nanna, og jeg brænder for at kunne hjælpe andre mennesker. Derfor har jeg også altid været engageret i arbejdet med udsatte unge og frivillig behandler af udfordrede borgere, der gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet, af forskellige årsager.

Jeg har tilegnet mig min viden og ekspertise gennem kurser og uddannelser, som har gjort mig klog på behandling af alt, fra stress til angst, desuden er  parterapi også ét af mine fagområder. 

Er du stresset og har du mistet overblikket over hvad du skal stille op. Så kan stress behandling med psykoterapi være den hjælp du har brug for. Ring til mig eller book en aftale, så du kan høre mere om dine muligheder.

Anmeldelser

Et rum hvor jeg har pladsen ​Ellen
Læs mere
Jeg kan virkelig godt lide den ramme, hvor jeg har et rum hvor jeg har pladsen, det føles trygt og jeg bliver reageret på på en måde som er god for mig.​
Støtte til at følge de nye gode vanerSofie
Læs mere
Hver gang vi ses, får jeg en god fornemmelse af hvad jeg skal arbejde med. Fornemmelsen for hvad det egentlig handler om. Jeg lærer at forstå og acceptere hvad det er.
Jeg anbefaler ofte Nanna William
Læs mere
Det er for mig noget helt andet end at gå til psykolog. Jeg kommer meget mere i kontakt med hvordan jeg har det. Når jeg går derfra føler jeg mig ofte både klogere på mig selv og med en helt anden ro, end hvad jeg har oplevet andre steder.
Jeg har stadig problemer, men er blevet bedre til ikke at køre op i en spidsJonas
Læs mere
Tit ved jeg ikke helt hvad jeg vil tale om i terapien før jeg kommer. Men der er altid noget, når først jeg sidder overfor Nanna og nogle gange er det som om hun ved hvordan jeg har det før jeg selv finder ud af det.
Jeg har fået meget mere overskud Natalia
Læs mere
Jeg er taknemmelig over, at Nanna holdt mig fast på, at jeg skulle beskytte mig selv. Hun er enormt nærværende og formår at skabe et rum, hvor du kan være helt sårbar.
En ekstern og neutral støtte og guideSvend
Læs mere
Det var befriende at træde ind i hendes rum hver anden uge og blive mødt i øjenhøjde og uden fordomme. Det at blive set og hørt af en fortrolig samtalepartner, når jeg i alt for mange år har ladet som om at intet var galt, var kraftfuldt og nødvendigt. Nanna har mine varmeste anbefalinger
Tidligere
Næste