fbpx

Hej. Jeg hedder Nanna

Jeg har haft diabetes 1 det meste af mit liv. Siden jeg var 13 år. Og så er jeg psykoterapeut.

Derfor ved jeg både en masse om, hvordan du får et godt og aktivt liv, selv om du har en kronisk diagnose. Jeg ved også fra mig selv, hvordan det er, når det hele virker håbløst, og man får at vide, at man bare skal lære at leve med det.

 

Da jeg fik diabetes, fik jeg samtidig et kæmpe ansvar for mig selv. Det kender du sikkert fra dig selv. Men når du er 13 år, er du lige præcis gammel nok til, at du godt kan og vil stå for din mad og regulering selv. Og alligevel for ung til rigtigt at tage hele ansvaret. Jeg syntes, det var rigtig svært. Og uretfærdigt. Og værst af alt: Jeg blev uvenner med mig selv.

Jeg holdt hele tiden øje med, om mit blodsukker var for højt eller for lavt. Og jeg dømte mig selv hårdt, når det ikke var, som det skulle være.

Jeg var stresset over at skulle holde øje med mit blodsukker og spise bestemte ting på bestemte tidspunkter. Jeg følte mig udenfor, fordi jeg ikke kunne spise det samme som alle andre, og jeg var ked af at være til besvær. Samtidig kunne jeg ikke forstå, at det skulle være sådan. Heldigvis fandt jeg en anden vej i 2009. Jeg stødte på en diabeteslæge, der selv havde diabetes. Han ændrede mit syn både på at have diabetes og på, hvilken rolle såvel diabetes som mad skulle spille i mit liv.

Helt kort betyder det, at jeg nu spiser meget få kulhydrater og derfor har et forholdsvis stabilt blodsukker hele tiden, som om jeg ikke havde diabetes. Min krop og min psyke er landet, og min dagligdag er blevet meget lettere.

Men det vidste jeg jo ikke, da jeg skulle lære at håndtere et liv som diabetiker og teenager på en gang.

Dengang var min egen fjendtlighed mod mig selv et lige så stort problem, som min diabetes var. Jeg blev så stresset og fik flere kroniske sygdomme oveni. Blandt andet psoriasis og leddegigt.

I dag ved jeg, at mange andre diabetikere har mindst lige så store problemer med sig selv, som de har på grund af deres diabetesdiagnose. Det behøver ikke være sådan. Mistrivsel og stress forværrer din diabetes. Og der er en vej ud.

Derfor arbejder jeg i dag som psykoterapeut og coach med speciale i diabetes og andre kroniske sygdomme. For det kræver noget at ”lære at leve med det”. Derfor søger mange diabetikere hjælp i starten. Udover alt det praktiske i forhold til at leve med diabetes ved jeg også, hvordan du mentalt lærer at håndtere din situation. Det kan du læse om her

Før jeg begyndte som psykoterapeut, arbejdede jeg som gymnasie- og handelsskolelærer og senere som vejleder i Ungdommens Uddannelsesvejledning i Københavns kommune. Og jeg kan slet ikke forestille mig at lave andet end arbejde med mennesker og hjælpe mennesker til at få det bedst mulige liv – med de knubs, som livet nu engang giver.

Privat bor jeg sammen med min mand og min datter.

Du kan læse mere om mit liv med diabetes her:

Lille spejl på væggen der. Hvem er den bedste behandler her?

I tvivl om kost når du har diabetes? – Sådan spiser jeg selv

Nanna Bredsdorff

Nanna Bredsdorff

Psykoterapeut

BOOK HER

Book gratis introsamtale

– ring 61 70 44 59.

Skal jeg betro dig en hemmelighed?

Måske spiser du forkert, selv om du følger de officielle diabetesråd. Råd, der er svære at følge og samtidig forhindrer dig i at leve det liv, du drømmer om.

Læs i min guide, hvordan du kan få et lettere liv ved at spise anderledes. Med kostråd der har forvandlet mit eget liv, selv om jeg har haft diabetes det meste af mit liv. Du kan gøre det samme!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få kostrådene der forvandlede mit liv!

Du kan med et enkelt klik afmelde dig mit nyhedsbrev igen.